Kontakta oss +46 (0) 770 790 700

WPML not installed and activated.

Rörelsehindrade och rullstol

Allmänt På vår Jetstream kan vi endast erbjuda flyg för resenärer som behöver assistans till och från flygplanet. Du måste själv kunna ta dig ombord på flygplanet samt kunna ha möjlighet att ta dig till din stol. Vi vill gärna att du infinner dig i god tid på flygplatsen innan avgång samt att du vid bokningstillfället har begärt assistans. Om du inte kan förflytta dig vid en eventuell evakuering räknas du som rörelsehindrad. Är du synskadad eller hörselskadad så räknas du inte som rörelsehindrad.
Check-in Behöver du assistans skall du infinna dig vid gaten minst 30 minuter före avgångstid på inrikesflygningar minst en timme före avgångstid på utrikesflygningar
Beställning av resa I samband med din beställning av resa ange vilken typ av hjälp du behöver samt om du önskar medföra syrgas för medicinskt bruk ombord:
WCHR (Wheelchair to ramp) Jag behöver rullstol till/från planet men kan gå själv upp och nedför trappor och ta mig till flygplanssätet.
Rullstol När du anfodrar rullstol är det viktigt att du anger vilken typ av rullstol du kommer att ha med dig, samt mått på denna. Naturligtvis betalar du inget extra för att ta med dig rullstol. Rullstolar som accepteras för transport får inte överskrida följande mått: Längd:170 cm Bredd: 85 cm Höjd: 80 cm