Callcenter +46 (0) 770 - 790 700

Bokning och betalning

Bokning och betalning

Bokning
För att boka en biljett på Direktflygs linjenät kan du använda dig av vår bokning här på vår hemsida eller kontakta vårt Callcenter på +46 (0) 770 – 790 700.

Biljett
Med Direktflyg flyger du biljettlöst. Detta gör att du skall medha giltig legitimation.

Bekräftelse
Din bokningsbekräftelse samt kvitto kommer till den e-postadress som du angav vid bokningstillfället.

Anslutande flygning
Då Direktflyg inte samarbetar med något annat flygbolag innebär det att man ej kan boka en genomgående biljett med annat flygbolag tillsammans med sin biljett med Direktflyg. Direktflyg flyger point-to-point, vilket betyder att om ni önskar flyga vidare från Arlanda med annat flygbolag så måste ni hämta ut eventuellt incheckat bagage och checka in på nytt på Arlanda.

Resevillkor Direktflygs hemsida är ständigt under utveckling. Vi gör vårt bästa för att den skall motsvara dina förväntningar som resenär men vi kan inte ansvara för eventuella felaktigheter i avgångstid, biljettpris etc. som inte orsakats genom grov vårdslöshet eller uppsåt från vår sida. Felaktigheter kan förekomma.
Om Onlinebokning För att boka biljett på Direktflygs portal krävs det att du är fyllda 18 år. Följande typer av biljetter kan ej bokas på portalen: Ensamåkande barn (5–11 år) utan sällskap av vuxen resenär. Grupper över 9 personer – För specialarrangemang kontaktar ni vårt Callcenter på +46 (0) 770 – 790 700 eller callcenter@direktflyg.com
Betalning Din flygbiljett kan betalas med kredit-/betalkort och betalningen sker i samband med bokningstillfället.
Vi accepterar följande kreditkort/betalkort: Eurocard (EC), Mastercard (CA), VISA (VI).
OBS! Samtliga VISA-kort som är utställda av Nordea måste aktiveras för att kunna användas för handel på nätet. Innan denna aktivering är gjord kan inga online-bokningar genomföras med kortet som betalningssätt. Kontakta Nordea för ytterligare information.
Biljett Vid bokningstillfället erhåller du en bokningsbekräftelse till den e-mail adress du angivit. Detta gäller som resebevis då vi på Direktflyg flyger biljettlöst. Du skall dock alltid kunna uppvisa giltig identitetshandling. Passagerare utan giltig handling kommer att nekas resa.
Skatter och avgifter En flygbiljett belastas med skatter och avgifter. Inrikesbiljetter är momspliktiga med 6 %. Vi har valt att inkludera dessa avgifter i samtliga priser.
Återbetalning av biljett I de fall du som resenär har rätt till återbetalning av biljett skall kreditering ske enligt följande: 7 arbetsdagar för kreditkort och 15 dagar för fakturabetalda biljetter. Har betalning skett med kreditkort debiteras det en avbokningsavgift på 75.00 SEK.
Direktflygs rätt att neka transport Direktflyg förbehåller sig rätten att neka passagerare samt bagage ombordstigning. Passagerare som p.g.a. hälsotillstånd eller uppförande kan vara till skada för sig själv eller sina medresenärer kan nekas transport. Detta gäller även föremål som kan användas som tillhygge eller inte är lämpliga att föra ombord.
Definition: Gruppbokning avser 10 personer eller fler som reser tillsammans.
Bokning: Förfrågan sker via callcenter@direktflyg.com eller telefon +47 (0)770-790 700. Biljettregler: Biljettering sker 14 dagar innan avresa. Faktura för bokningen skall vara betalad senast 30 dagar innan avresa. Avbokning av resan skall ske senast 31 dagar innan avresa.
Namnändring: Namnändring kan göras utan kostnad fram till 6 timmar innan avresa.
Bagage: 20 kg incheckat bagage 5 kg handbagage som inte överstiger måtten 45x20x35 cm. Linjer som opereras med flyglpanstypen Jetstream 32 ingår 20 kg incheckat bagage samt 5 kg handbagage som inte överstiger måtten L45xB20xH35 cm. Linjer som opereras med flygplanstypen Fokker 50 ingår 23 kg incheckat bagage samt 5 kg handbagage som inte överstiger måtten L45xB20xH35 cm.
Köp 10 enkla eller tur- och returbiljetter till 30% rabatt
För att svara upp till våra resenärers behov av ett effektivt resande erbjuder vi pendlarbiljetter i form av buntar á 10 enkelresebiljetter. Biljetten är baserad på FULL/DIREKT0 och fungerar på följande sätt:
Biljetterna är ej personbundna, samtliga i företaget kan flyga på dessa biljetter.
Fullt ombokningsbar och återbetalningsbar fram till en timme innan avgång.
Bunten är giltig i 13 månader från det att den ställts ut.
Det utgår ingen bokningsavgift vid bokning samt utställande av biljett.
Priset som erbjuds är 30 % rabatt på en FULL/DIREKT0 biljett exklusive skatter och avgifter.
För att få tillgång till Direktflygs egen bokningsportal med eget login ring vårt Callcenter +46 (0)770 790 700 eller maila till callcenter@direktflyg.com.